2017. február 18., szombat

Golf 7 GTI

Téli(utói) hangulatban

Ez a bejegyzés tulajdonképpen alig több, mint egy hangulatalapú bemutató. A Volkswagen hetedik Golfjának főszereplésével.

Az eredeti hetedik generációs Golf 2013-ban az Év autója címet nyerte el. Az előző generáció stíluselemeit felhasználva, de a dizájnelvárásoknak engedve a gömbölyűséget, ívességet inkább visszafogva alakították ki a vonalait. A kornak megfelelően inkább a szögletesebb vonalak vagy még pontosabb a laposabb ívek csúcsokban való találkozása a jellemző a dizájnra. A forma nagyjából ugyanaz a kezdetek óta, csak a méretek nőttek, a kocsi hízik egyre. Nyilván a részletekben vannak a fő különbségek, ezekre azonban erősen hatnak az aktuális trend jellemzői. Hol az egyenesek, hol a gömbölyű formák, hol a szabályosabb, hol a szabálytalanabb görbék.



A Volkswagen MQB platformjára épült modell természetesen tágasabb nagyobb mint az előzőek, ez természetes. Megfigyelhető, hogy generációról generációra 4-5 centikkel nőttek a modellek.
A legvagányabb, a GTI (Grand Tourismo Injection) verzió volt mint mindig a maga legerősebb motorjával és legsportosabb kivitelével. Jelen esetben ez egy 220 lóerős turbós motort jelent. Ez éppen kétszer annyi mint az első generációs GTI teljesítménye volt anno. A tömege viszont csak másfélszeresére nőtt időközben. A külseje most sem feltűnő, mint ahogy sohasem lehetett egyből kiszúrni a laikus szemnek, hogy ez a csúcsváltozat. A nagy felnik, a lökhárító szpoiler kombo kialakítása, a hátsó diffúzor imitáció, a duplakipufogó és a jellegzetes vízszintes piros csík különbözteti meg az egyszerűbb kivitelektől. A piros csík az első fényszórókon belül is folytatódik, a hátsó lámpabúrában meg inverz fehér csíkként jelenik meg. Belül természetesen a kezdeti GTI-kben is megtalálható kockás üléshuzat modern változatával van kárpitozva.


A kisautós verzió (RMZ gyártmány) is tökéletesen jól hozza az eredeti G7 GTI jellemzőit. A nagyon szépen megmintázott kerekek illetve a finom grafika a hűtőrácson az apró GTI felirattal és a jellemző piros csíkkal nagyon telitalálat. A színben én inkább a fehéret választottam volna. A hátsó lámpa pirosából viszont hiányzik a jellegzetes világos csík. Összességében egy kiváló modellel van dolgunk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése