2015. április 6., hétfő

Ford Bronco

Egy jobb sorsra érdemes kisautó (Ford Bronco 1980)


A hálivúdi (rajz)filmcsatolmányként megjelenő marketingtermék megszüntetésének lehetünk tanúi alább. Akit érint, biztosan felismeri a szóban forgó karaktert a kisautón, akinek meg nem ismerős, sose bánja. A kisautó márkája ismeretlen, talán valami tényleg nagyon kis-szériás darab lehet, hiszen az alján csak a Hanna& Barbera páros védjegye található a kocsi megnevezésén kívül.
Bár nekem is a viszonylag épen megmaradt festés keltette fel a figyelmemet a kisautóra a börzén. És közelebbről megvizsgálva egyből kitűntek az értékei, így magamévá tettem rövid távon. Pontos részletek, finom kidolgozás (még alulról nézve is!). Szép, rugózásmentes  kerekek.
És nagyon hamar színt váltott a járgány. Ezek a terepjáró amerikaiak több márka nagyon sokféle változatában készülnek, szebb vagy kevésbé ízléses verziókban, de mindenképpen azonos elveken alapulva: nagy motor, nagy kerék, nagy élvezet, sok variáció, sokoldalú felhasználhatóság. A Chevy Blazer mellett ez a Ford Broncoja is a kedvenc ilyen kategóriájú amerikai telekjáróim közé tartozik, ezért különösen örültem, hogy egy ilyen jó állapotú példányra bukkantam.
Az eredeti kocsi története itt olvasható, így ezt a részt most kivételesen átugorjuk. A kisautónak el kellett veszítenie eredeti színét és egy hasonló, amerikai ízlést tükröző színkombinációt kapott helyette. A kerekei tökéletesek voltak, így maradtak a helyükön.Némi kis festéskiegészítést kapott a szükséges helyeken és máris egy elég nívós darabhoz jutottam.

Alapozva

A fotózáshoz ideális hátteret nyújtott a frissen leesett hó még a télen. Pont a megfelelő hátteret biztosította az ilyen kategóriájú jármű helyzetbe hozására.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése