2013. december 31., kedd

Hahaha

 Egy Matchbox  Mini Ha-Ha (MB-14) normalizálása

Attól, hogy valamit meg lehet csinálni, még nem szükségszerű, hogy meg is csináljuk. Ez lehetne a mottója annak a gondolatsornak ami a most terítékre kerülő szerkezetet körülveszi.

Ismét egy olyan kisautóról van szó, amely – esetleg némi valódi rajongói túltengést alapul véve – erősen eltorzítva hoz létre egy bizonyos életérzést tükröző kisautót. Igen, ha lehet eltorzítani, dragsterré deformálni és gyorsulási versenyeken villantani egy BMW Isettát vagy egy Fiat 500-ast is akkor persze, hogy nem maradhat ki a sorból a Mini szétbarmolása sem. A Matchbox egyik nem túl fényes periódusában követett el ilyen dolgokat, több más áldozattal együtt. A poszt tárgya 1975-ben került napvilágra. Alapvetően piros színben, némi árnyalatbeli különbségekkel az idők során viszont van kétféle kékje is az ablakainak. Ezek természetesen csak festve vannak, nem átlátszóak. Viszont én meg nem tudok megbékélni ezzel az egész torzítós dologgal, így amikor hozzám került (az etalon példány után) egy második ilyen Mini Ha-Ha, már tudtam, hogy megszabadítom a gonosz átoktól, és autóközeli formájúra hozom vissza.

Modern szfinx négykeréken

Ami a legzavaróbb az egészben, az a pilótasapkás gnóm, akinek már a feje sem fér el a fülkében. A nagy kerekek és a duzzadt motor még úgy, ahogy, de ez a fej... Mindegy, minden fölösleges és oda nem illő dolog kimetsződött, lecsiszolódott, kivágodott a helyéről és megkezdődött a hiányzó karosszériadarabok pótlása sztirollapokkal. Tapaszolás, csiszolás majd ismét ezek és hamarosan már teljes méretű volt a kaszni. A színt Mr.Bean hasonlóan sanyarú sorsú kocsijának színei alapján alakítottam ki. A hátsó kereket is egy számmal kisebbre cseréltem, hogy ne emelkedjen annyira ki a hátulja. Az ablakokat meghagyva és kiegészítve nagyon fényes feketével festettem be.

Hát nem ronda?

Készül az ablakpótlás

A kiindulási lukak és dudorok ... és a módosítások a csiszolás előtt

A fotókon melléraktam a hagyományos Minit a Matchbox korai korszakából illetve a mostani megjelentetésűt, hogy lehessen morfondírozni a különbségeken.

Az ablakon levő tükröződés nagyon ott van

Változatok egy témára

Ez lett az eredeti miniből

Lényegében ugyanaz

Csípőszélesség-verziók

Nem kicsit pöffösebb a sárga

Nagyobb kerék, magasabb kaszni

Erőteljes a megjelenése még mindig



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése